AKTUELNO

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove najavio da će posledice snositi i vlasnici objekata.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković najavio je pojačanu kontrolu od četvrtka do nedelje, navodeći da će neke svadbe morati da budu prekinute i da će nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.

Ujedno, najavljeno je ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.

- Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore. Napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu - rekao je ranije Stamenković.

On je, podsećamo, nakon vikenda u javnost izašao sa podacima o kontrolisanju pooštrenih protivepidemijskih mera, navodeći da je u javnom prevozu uočeno dosta nepravilnosti.

Stamenković je naveo da je tokom ovog vikenda bilo vise od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju.

Naveo je da je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a da je iznos izrečenih naloga više od 550.000.

Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije.

Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.

- Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge - najavio je Stamenković.

Autor: