AKTUELNO

Crveni krst Beograd ispratio je danas na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Aleksandrovac petu grupu koju čine deca iz specijalne škole „Dragan Kovačević“.

- Sedmodnevni oporavak organizovan je u periodu od 16. do 22. septembra 2021. godine, a naši mali putnici koji pohađaju gore pomenutu školsku ustanovu zbog problema sa sluhom i vidom upućeni su u pratnji pet pratilaca grupe i jednim lekarom. Prilagođen program i radionice u kojima će se družiti i opuštati prilagođene su potrebama grupe pa nam je gotovo jasno da će im ovaj oporavak proteći u lepim momentima i stvoriti brojne uspomene - saopštili su iz Crvenog krsta Beograd.

Foto: Crveni krst/Ustupljene fotografije

Kako kaže, svake godine pokretanje priprema za izbor dece koja bi bila upućena na oporavak u odmarališta Crvenog krsta, obavljaju se prema ustaljenim preporukama kako bi deca koja se upućuju na oporavak pripadala nekom od sledećih kriterijuma: deca čiji je razvoj ugrožen porodičnim stanjem (deca iz materijalno ugroženih porodica, deca iz višečlanih porodica u kojima su roditelji bez stalnih izvora prihoda, deca iz neformalnih naselja, deca samohranih roditelja, deca sa zdravstvenim problemima, deca iz porodica koja su posebno pogođena posledicama Kovid 19 pandemije, kao i deca sa invaliditetom i smetnjama u razvoju).

Foto: Crveni krst/Ustupljene fotografije

- U ovom momentu korisno je naglasiti da su u periodu od 3.08. do 15.09.2021.godine naši sugrađani uplatili 3.103.243,11 dinara na račun Crvenog krsta Beograd kao podršku u realizaciji programa oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica i oporavka osoba sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom. Crveni krst Beograd je izvršio insertovanje uplatnice kroz račune JKP „Infostana tehnologije“ pa je na ovaj način uz julsku uplatnicu 735000 primalaca računa tradicionalno obavešteno o programu koji realizujemo sa Beograđanima. Na ovaj način i ovogodišnja akcija „Pokažimo im šta znači ljubav“ prepoznata je od strane naših sugrađana pa je gore pomenuti iznos zbir 5853 pojedinačnih uplata naših sugrađana koji su prepoznali da je njihov lični doprinos jasna poruka da udruženom snagom i empatijom stvaramo bolje uslove za život naših sugrađana - ističu.

Autor:

#Crveni krst