AKTUELNO

U subotu je na Novosadskom sajmu svečano otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam koji će trajati do 24. septembra, a na kome će nastupiti izlagači iz 17 zemalja.

Za razliku od prethodnih godina, prema rečima zvaničnika, veliki broj domaćih izlagača na sajmu dobar je znak da poljoprivreda ne posustaju usled negativnih posledica pandemije, dok je i na osnovu rezultata koje postižemo, nesumnjivo da u ovoj oblasti raspolažemo velikim potencijalima.

Uz ove dobre vesti, stigla je još jedna, a to je da je Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine raspisao jedanaest konkursa koji će biti otvoreni do kraja 2021. godine ili do utroška sredstava.

Reč je konkursima za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara, opreme za stočarske farme, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, te novih zaštićenih bašta kao i za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u preradi voća, grožđa i povrća.

Svi zainteresovani mogu konkurisati i za kredite za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, a najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, prvenstveno poljoprivredni alat i opremu, po ubedljivo najpovoljnijim cenama pronaći će na sajtu sasomange.rs.

Tamo možete naći sve što vam treba za poljoprivredu i poljoprivredne radnje od poljoprivrednih mašina, preko opreme za navodnjavanje, sadnica pa sve do poljoprivredne mehanizacije i većih radnih mašina, prodaje domaćih životinja, košnica, agro prikolica, hrane za domaće životinje i još mnogo toga.

Svi oni koji imaju potrebu za kupovinom ili prodajom poljoprivrednih mašina mogu lako pronaći onu odgovarajuću i na prvom mestu rešiti verovatno najteži zadatak – kupovinu odgovarajućeg traktora.

Kupovina traktora je velika investicija, ali budite svesni da se ona često mnogo više isplati nego kada je u pitanju popravka starog.

Iskustva njihovih vlasnika govore da su ovi traktori kao stvoreni da pruže odlične performanse kako u polju, tako i u transport, odlikuje ih visoki kvalitet, izdržljivost i pouzdanost, uz to su vrlo laki za rukovanje i održavanje.

Takođe, u ponudi su i razni rezervni delovi i oprema za poljoprivredu: vodene pumpe, elektro motori, gume, sajle, najloni, đubriva, supstrati za biljke i ostalo.