AKTUELNO

Žena ne želi da se pojavljuje u medijima.

U Srbiji je rešen prvi slučaj otetih beba, a Mlađan Radivojević (40) iz Donjeg Adrovca, kod Aleksinca, koji je 1981. godine navodno otet od svoje porodice, konačno je saznao ko su njegovi biološki roditelji i srodnici!

Ovo je, kako je juče saopštio Radiša Pavlović, predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", po prvi put u našoj zemlji, potvrdila i DNK analiza!

- Konačno smo rešili prvi slučaj bebi afere. Po prvi put imamo naučni dokaz koji potvrđuje krađu bebe, odnosno imamo urađene DNK analize - rekao je Pavlović na koferenciji za medije.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ispričao da je do ovoga došlo nakon što ga je kontaktirala majka koja je sumnjala da joj je u kruševačkoj bolnici ukradeno dete na porođaju.

- Ona je u kruševačkoj bolnici 3. marta 1981. rodila živo i zdravo muško dete. Ispričala mi je da su joj posle nekoliko dana rekli: "Idi, ženo, kući, tvoje dete je mrtvo!". Tražila nam je da proverimo to, a mi smo predložili jedinu moguću metodu - DNK analizu. Dala je bris. Mlađin uzorak imamo još odavno. Kada smo dobili potvrdu da se poklapaju, kontaktirao sam vrhunskog stručnjaka - Olivera Stojkovića sa Instituta za sudsku medicinu koji je rekao da se na osnovu dostavljenih DNK profila može tvrditi da su ove osobe u prvom stepenu srodstva - roditelj i dete - navodi Pavlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, Mlađan je, kako je ispričao, usvojen kada je imao tri meseca. Krenuvši u potragu za biološkim roditeljima, otkrio je da se u knjigama nalaze izmišljena imena oca i majke i da žena koja ga je navodno rodila uopšte ne postoji. On juče nije krio sreću što je, nakon 15 urađenih DNK testova, našao svoju porodicu. Sve vreme konferencije je stariju sestru Marinu držao za ruku.

- Sad imam sestru, majku, brata. Znam čiji sam - rekao je Mlađan.

- Pre dva dana sam saznala da imam brata. Srećna sam i presrećna, ali sa druge strane sam jako tužna što se sve ovo desilo - rekla je Marina, koja inače ima još jednog brata, ali je on odbio da sarađuju u ovom slučaju. Majka juče, kako su ispričali, nije bila prisutna zbog šoka, ali ju je Mlađan upoznao.

Radiša Pavlović je juče, ispred Tužilaštva u Kruševcu, gde je sa Radivojevićem još 2019. podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica, ponovo zatražio od države da formira posebno specijalno tužilaštvo za bebe, da i druge porodice nađu decu.

#DNK

#Mlađan Radivojević