AKTUELNO

Umesto komemorativne večeri za preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca biće organizovan koncert, rekla je Jelena Milašinović, PR Beogradske filharmonije.

Na koncertu je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brbabić. Ona je najpre izjavila saučešće porodici, nakon čega je odslušala valcer u čast preminulog.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pored premijerke, na koncertu je prisustvovala i ministarka Kulture, Maja Gojković.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon izvođenja prve dve numere, začuo se gromoglasan i dug aplauz.

Na koncertu prisustvuje puno prijatelja i poštovaoca lika i dela Ivana Tasovca, koji je izgubio život u 56. godini.

Direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac, preminuo je u svom domu u Beogradu, a kako je PR Beogradske filharmonije Jelena Milašinović istakla, on ne bi voleo bilo šta đto je ordinarno i protokolno, te su umesto komemoracije, rešili da u njegovu čast održe koncert.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Tasa bi nas jako grdio jer znamo koliko je bio protivnik svega ordinarnog, protokolarnog, svega što je bez ličnosti, bez stila i ideje, pa će umesto uobičajenih komemoracija, reči, govora i ostalog, posvećujemo koncert šefa dirigenta Gabrijela Felca našem Tasi koji je živeo za muziku - najavila je ona.

U pitanju je veče Šustakoviča, a Beogradska filharmonija njegov valcer posvećuje Ivanu Tasovcu Tasi, dodala je portparolka i naglasila da je to omiljena kompozicija i beogradske publike.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

Jelena je otkrila da je sa Tasovcem bilo zabavno, da im nikad nije bilo dosadno.

- Lucidnost, ludost, kreativnost i zabava. Kod njega nikad nije bilo rutine, kad Tasa kaže "Milašinka, gledaj druge i samo radi drugačije". On je, što je bilo najvažnije, da svaki član ima ponos i dostojanstvo jer je član Beogradske filharmonije - objasnila je PR Beogradske filharmonije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Autor: