AKTUELNO

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, biće sahranjen danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Podsetimo, Ivan Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije, preminuo 29. septembra u svom domu u Beogradu oko 21 sat.

Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon obavljanja funkcije ministra kulture i informisanja Republike Srbije od 2013. do avgusta 2016. godine, Vlada Republike Srbije ponovo je imenovala Tasovca za direktora Beogradske filharmonije, 24. januara, 2017. godine.

Vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca šokirala je Srbiju. Tasovac je prošle godine postao otac, a njegova 19 godina mlađa supruga Marija, nakon tužnih vesti, objavila je njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu. Takođe, Tasovac ima i starijeg sina kog je dobio sa nekadašnjom nevenčanom suprugom.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Podsetimo, Tasovac je imao težak zdravstveni problem pre tri godine, kada mu je otkriven tumor na kičmi. Tada je komplikovana operacija sprovedena sa uspehom, a supruga Marija je bila uz njega tokom teškog perioda oporavka.