AKTUELNO

Supružnici Dejan (45) i Suzana (37) Todorović iz Malog Crnića kod Požarevca umrli su od korone u istom danu, a kako su lekari preneli, nisu bili vakcinisani.

Nakon što su oboleli, smešteni su u kovid bolnicu u Batajnici. Suzana je pre korone imala problem sa astmom, dok je njen suprug Dejan bio zdrav, a oboje su imali višak kilograma.

Umrli su posle tronedeljne borbe, u noći između 26. i 27. septembra, a iza njih je ostala ćerka.

Njihova porodična prijateljica Nela za Informer kaže da ne može da veruje kako je jedna srećna porodica razorena preko noći.

– Dejan i Suzana su bili predivni ljudi i uz to izuzetno vredni. Držali su prodavnicu hrane i trudili se da njihovoj ćerki ništa ne fali. I ona je dobra i ozbiljna devojka, koja je upisala ekonomsku školu kako bi jednog dana radila u trgovini i nastavila da vodi porodični posao. Ovaj opasni virus prvo je dobila devojčica, pa od nje majka Snežana, a potom otac Dejan. Svi smo se nadali da neće biti ništa ozbiljno jer su oni generalno zdravi ljudi, osim što su oboje bili gojazni i što je Suzana imala astmu, ali ju je držala pod kontrolom.

Kako kaže, najteže joj je pala činjenica da njihovoj ćerki mora da saopštim da je ostala bez oba roditelja.

– I tom detetu je užasno teško, ostala je bukvalno sama sa bakom i dekom koji su izuzetno stari. Ja ću joj pomoći kao da je moja ćerka ali mislim da bi u ovoj situaciji neko morao da joj pomogne.