AKTUELNO

Prošlo je 18 godina od kako je streljano 14 žetelaca u Starom Gacku, na Kosovu i Metohiji, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da, kao ni za većinu zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno od dolaska međunarodne zajednice na to područje, ni za to niko nije procesuiran, niko nije kažnjen.

- Sada je formiran Sud za ratne zločine počinjene na prostoru Kosova i Metohije i nama ostaje nada da će ta institucija otvoriti istragu i da ćemo saznati ko su monstrumi koji su streljali žeteoce, uništene su čitave porodice, a za to niko nije odgovarao. Kao ni za više od 1.000 Srba ubijenih za sve ove godine - naglasio je Vulin.

Parastos i sećanje na žrtve zločina u Starom Grackom

On je istakloa da je vreme da neko odgovara za to, da saznamo ko je streljao našu decu na reci Bistrici i Goraždevcu, ko je pobio porodicu Stolić, ko je podmetnuo bombu pod autobus Nišekspresa, ko je ubio malog Danila...

Vreme je da se istina sazna, jer bez toga nema pomirenja. Srbija nikada neće prestati da traga za istinom o ubicama svog naroda, Srbija neće prestati da insistira na tome da se istina kaže, da traži od međunarodne zajednice da preuzme odgovornost za pravdu i život na prostoru Kosova i Metohije, kao što je preduzela odgovornost za Rezoluciju 1244", rekao je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Zločin

'