AKTUELNO

Sjenica će uskoro dobiti najsavremeniju osnovnu školu u Srbiji, a njena rekonstrukcija koštaće 10 miliona evra.

Da će do rekonstrukcije osnovne škole u Sjenici doći najavili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SPP-a Muamer Zukorlić.

Vučić je rekao da je država Srbija u rekonstrukciju i izgradnju novih škola u Srbiji uložila 200 miliona evra.

Prema Vučićevim rečima u Sjenici će biti izgrađena velika nova škola i da će za to biti utrošeno 10 miliona evra.

Foto: Arhiva Opštine Sjenica

- U 101 opštini smo rekonstruisali i izgradili nove škole. U Sjenici ćemo izgraditi novu školu, ona će biti najskuplja u Srbiji i koštaće deset miliona evra. Sjenica je veoma važna, biće to zaista velika škola jer ima mnogo đaka. U Pazaru smo 5,6 miliona evra uložili u jedan školski objekat. I neka smo - kazao je Vučić.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić je putem društvene mreže Facebook najavio izgradnju moderne osnovne škole u Sjenici.

Foto: Arhiva Opštine Sjenica

Zukorlić je uz fotografije projekta izgleda škole napisao:

“U Sjenici nova osnovna škola za 22. vek. Gradimo… Samo pravo.”

- Trenutno stanje objekta najstarije osnovne škole u ovoj opštini je zabrinjavajuće. Zgrada škole „Svetozar Marković“ je u poodmakloj fazi raspada. Učenici su zbog obrušavanja fasade i dijelova plafona ugroženi. Često u učionicama nastava nije mogla da se održava na adekvatan način. Toaleti su toliko stari i oštećeni da su gotovo neupotrebljivi - napisao je on.

Video: Arhiva Opštine Sjenica

Kako su već neki mediji objavili, nova škola biće izgrađena na novoj lokaciji u blizini Doma zdravlja sa savremenom fiskulturnom salom, poluolimpijskim bazenom i svim savremenim sadržajima, laboratorijama, informatičkim centrima.

Vrednost projekta je 10 miliona evra, a kada bude završena ova škola biće najsavremija škola u Srbiji i u ovom delu Balkana.

Autor:

#Aleksandar Vučić