AKTUELNO

Državna sekretarka je na Graničnom prelazu Horgoš obišla pripadnike Uprave granične policije.

Državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković istakla je danas da je granični prelaz Horgoš od 1. jula do danas, na ulasku i izlasku iz zemlje, prešlo 800.000 putnika i pohvalila je policijske službenike za požrtvovan, danonoći rad.

Popović Ivković je naglasila da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije odgovorno i profesionalno obezbeđuju državnu granicu, omogućavaju efikasan protok putnika i roba i preduzimaju sve mere u cilju efikasnog suzbijanja kriminala, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug

Državna sekretarka je na Graničnom prelazu Horgoš obišla pripadnike Uprave granične policije, a sastanku je prisustvovao i predstavnik Uprave carina.

- Granični prelaz Horgoš od 1. jula do danas, prilikom ulaska i izlaska iz zemlje, prešlo je 800.000 putnika što govori ne samo o frekventnosti prelaza, već i o budnosti i operativnosti naših graničara - rekla je Popović Ivković.

Trenutno zadržavanje na graničnom prelazu Horgoš je oko 25 minuta.

Foto: Tanjug

Popović Ivković je istakla da je MUP angažovao maksimalan broj policijskih službenika, kako bi putnici u što kraćem roku prešli ovaj granični prelaz.

- Zahvalila sam se našim policijskim službenicima koji požrtvovano i danonoćno rade. Špic turističke sezone tek počinje i očekuju se velike gužve, zato apelujemo na sve da, ukoliko je to moguće, ne koriste vikende za putovanja, već radne dane - rekla je Popović Ivković.

Ona je apelovala i da se, u vremenu od 7 do 19 sati, koriste alternativni prelazi Horgoš 2, Đala, Bački Vinogradi, Kelebija, Bački breg i Bajmok, jer će na taj način putnici manje vremena provesti na granici.

#Biljana Popović Ivković

#Granični prelaz

#Horgoš

#MUP Republike Srbije

'