AKTUELNO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je istakao da je Srbija zemlja hrane, te da ne postoji strah od nestašica.

Nedimović je za Pink istakao da je Vlada Srbije upotrebila alate da se ograniči rast cene pet osnovnih životnih namirnica i ta mera može biti ukinuta i pre roka od 60 dana ukoliko cena pšenice na berzi nastavi da pada.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvek treba izbegavati situacije da država mora da se upetlja, ali kada dođe do poremećaja na tržištu ona mora biti korektivni faktor. Tržište će se umriiti, pre ili kasnije. Nismo izmislili toplu vodu, mnoge zemlje koriste taj alat - naglasio je Nedimović.

Cena pšenice se na berzama udvostručila u odnosu na prošlu godinu. Gledali smo da osnovne životne namirnice ostanu na istom nivou, da budu zadovoljni i kupci i proizvođači

Nedimović je najavio formiranje posebnog Zelenog fonda za dolinu Jadra.

Foto: TV Pink Printscreen

- Cela priča oko Rio Tinta i ekologije podseća na pokušaje različitih obojenih revolucija. Sve smo to gledali i devedesetih i tokom 2000. godina. Niko ne želi jaku Srbiju, jer što više novca ima sve je nezavisnija i niko ne može da se petlja u njeno dvorište - istakao je Nedimović.

Sa građanima u Gornjim i Donjim Nedeljicama sam razgovarao o stočnom fondu, traktorima, o tome kako da regulišemo gornji tok Korenite i Jadra. Juče je bilo dosta poljoprivrednika. Zadovoljan sam razgovorom. To je dobar narod koji želi da radi, ali je zabrinut zbog nekih stvari koje su sa jedne strane ispolitizovane, sa druge strane su to njihove teme. Mora se naći mera i mislim da to može bez nekih velikih naprezanja.