AKTUELNO

Ministar se zahvalio kompaniji koja je prepoznala borbu i požrtvovanost pripadnika MUP-a Srbije.

Potpredsednik Erbasa za Jugoistočnu Evropu i Izrael Cezar Sančez Lopez uručio je danas plakete zahvalnosti ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i komandantu Helikopterske jedinice Nenadu Nediću za doprinos MUP-a Republike Srbije u borbi protiv požara u Evropi tokom 2021. godine, u kojoj su korišćeni helikopteri Erbasa H145M.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- U svoje ime i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova želim da uputim izraze zahvalnosti kompaniji Erbas koja je prepoznala borbu i požrtvovanost pripadnika MUP-a Srbije i sve napore koje je MUP Srbije preduzeo ovog leta u suzbijanju šumskih požara širom Evrope, pretežno u Republici Grčkoj i Severnoj Makedoniji, ali i u Republici Srpskoj i naravno Srbiji. Hvala vam što borbu i požrtvovanost naših pripadnika pamtite, cenite i poštujete - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Uspešnost u suzbijanju šumskih požara, osim našim hrabrim pripadnicima Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice, dugujemo i vašim helikopterima koji su se i u otežanim uslovima pokazali kao vrlo pouzdani i efikasni, kao dobar oslonac i saveznik u borbi protiv požara. MUP nastavlja dalja ulaganja u opremanje i zanavljanje svojih jedinica. Koliko budemo bili snažniji i opremljeniji u tolikoj meri ćemo moći da pomognemo i drugim državama koje našu pomoć zatraže - poručio je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar Vulin je ukazao da pored gašenje požara, značajan doprinos upotrebe helikoptera H145 M je bio i u operacijama traganja i spasavanja, postavljanju betonskog postolja za krst, za potrebe Eparhije Mileševske, u radu specijalnih jedinica i medicinskog transporta pacijenata.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

#Aleksandar Vulin

#Cezar Sančez Lopez

#Nenad Nedić