AKTUELNO

Ronioci su juče imali dva slučaja vađenja utopljenika iz reka, a ronilačka jedinica Žandarmerije je od početka jula čak 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika.

Građani  moraju da budu svesni opasnosti na neuređenim kupalištima, ali i da vode više računa pre ulaska u vodu, izjavio je komandant  ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš .

- Još jednom apelujemo da se ne koriste neuređena kupališta, ne konzumira alkohol pre ulaska u vodu i ne ulazi nepripremljeno u vodu, jer sve to može dovesti do tragičnog ishoda - naglasio je Kikoš.

Ronilačka jedinica Žandarmerije je od početka jula čak 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika,  rekao je on i još jednom apelovao na građane da budu oprezni i svesni opasnosti kada se nalaze na rekama.

- Nažalost, i pored brojnih apela i vežbi akcija spasavanja koje smo održali na teritoriji Srbije u cilju pokazivanja važnosti poštovanja reka, dešavaju se tragedije. U poslednjih mesec dana čak je 20 utopljenika izvađeno od strane policijskih službenika Ronilačke jedinice Žandarmerije - rekao je Kikoš.

Ronioci su juče imali dva slučaja vađenja utopljenika iz reka, kod Požarevca i u Vrbasu.

#Reka

#Udaviti se

#Žandarmerija

'