AKTUELNO

Nestanak Mateja Periša (27) Splićanina u Beogradu glavna je tema u srpskim i hrvatskim medijima u prvim danima 2022. godine.

Matej je sa društvom stigao u prestonicu Srbije zbog proslave dočeka Nove godine, a njegov otac Nenad je došao u Beograd.

Foto: Tanjug, Foto/MUP RH, Privatna arhiva

Nenad Periš je poznati međunarodni vaterpolo sudija čiji je rad priznat na svetskom nivou, pa je tako nedano sudio na kvalifikacionom turnitu za Olimpijske igre, kao i na samim igrama u Tokiju.

Činjenica da je godinama u svetskom vaterpolu i da je poznat svima koji se bave ovim sportom na profesionalnom nivou, dovela je do toga da su mu u situaciji u kojoj se trenutno nalazi pomoć ponudili Igor Milanović, čuveni srpski vaterpolista, kao i Dejan Udovičić, nekadašnji selektor Srbije, a sada pomoćnik ministra sporta.

- Došao je u Beograd s petoricom prijatelja, danas je trebalo da se vrate za Split. Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo - rekao je Nenad Periš.

Nenad je poručio i da se sa sinom čuo u četvrtak oko 17 časova, tačnije nekoliko sati pre nestanka i da ništa nije naslutilo da će sve ovo da se dogodi.

Autor: