AKTUELNO

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, dok se posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde predvidjaju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab do umeren, severnih pravaca. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 20, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče na širem području grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, severnih pravaca. Jutarnja temperatura će biti oko 20, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Izgledi vremena za narednih sedam dana

U Srbiji će do subote biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti, u većini mesta od 32 do 37 stepeni.

U subotu u košavskom području predvidja se jugoistočni vetar u pojačanju. Krajem dana i u toku noći na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima doći će do naoblačenja mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz osetan pad temperature i umeren i jak severozapadni vetar.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Foto: Pixabay.com

Biometeorološka prognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe, a u večernjim satima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost. Osećaj malaksalosti i glavobolN˜a su mogući kod meteoropata.

#Prognoza

#Vreme

'