AKTUELNO

Prijava za novu novčanu pomoć od 100 evra, na koju imaju pravo mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, počinje u subotu odnosno 15. janara. Trajaće pune dve nedelja, zaključno za 30. u ovom mesecu, a postupak prijave biće praktično isti kao do sada.

Isplata će početi 1. februara i biti nastavljena 2. i 3. u narednom mesecu, a pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion građana Srbije.

Skupština je juče usvojila i zakon koji to sve reguliše, tako da je sada nova pomoć od 100 evra sasvim izvesna.

Za razliku od prošle godine kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada će do novca biti moguće doći samo elektronskom prijavom i to u tri koraka.

Nakon ulaska na sajt https://idp.trezor.gov.rs/ prvo će biti potrebno kliknuti na polje "Podnošenje prijave".

Foto: idp.trezor.gov.rs

Potom je u prijavu potrebno uneti JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, sve što treba da urade je da u padajućem mneiju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun. Po podizanju novca on će biti ugašen.

Poslednjim korakom označava se polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

Foto: Foto/https://idp.trezor.gov.rs/

Po unošenju informacija imate mogućnost i da proverite podatke koje ste uneli, a po započinjanju isplate u svakom momentu možete proveriti i status svoje prijave.

Ukoliko je "boldirano" da je nalog poslat na plaćanje, treba i da očekujete novac.

Foto: Foto/https://idp.trezor.gov.rs/

Država će već u petak isplatiti po 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima, a 10. februara i po 20.000 dinara penzionerima, kojih ima oko 1,7 miliona.

Paralelno sa tim veće plate dobiće 500.000 ljudi.