AKTUELNO

Danas će zdravstveni radnici dobiti po 10.000 dinara pomoći. Na spisku za isplatu ima ih tačno 122.462, a odmah potom kreće i prijava mladih za 100 evra.

Po 10.000 dinara dobiće svi zdravstveni radnici koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, a čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, te Zavodu za sport i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Siniša Mali je podsetio da su u novembru 2019. godine plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekarima za 10 odsto, kao da se sa povećanjima i pomoći nastavilo i tokom prošle godine.

- Njima su od 1. januara ove godine povećane plate, ovoga puta za 8 odsto, baš kao i zaposlenima u Ministarstvu odbrane, zaposlenima na poslovima zdravstvene zaštite i negovateljicama u ustanovama socijalne zaštite, lekarima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, naveo je ministar Mali, dodajući da su ostali zaposleni u javnom sektoru od 1. januara ove godine dobili povećanje plata od 7 odsto.

Foto: Tanjug AP/Michel Euler , Pixabay.com

Osim zdravstvenih radnika, koji će danas dobiti po 10.000 dinara, penzioneri će dobiti po 20.000 dinara 10. februara.

Takođe, svi mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, dobiće po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, što je 11.758,56 dinara. Prijava mladih za tu vrstu pomoći počeće u subotu, 15. januara i trajaće do 30. januara na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs.

Reč je u ukupno oko 47 milijardi dinara - 1,2 milijarde dinara za zdravstvo, oko 12 milijardi za mlade i 34 milijarde za penzionere.

Autor:

#Novac

#Pomoć

#država