AKTUELNO

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, komentarisao je za Pink situaciju u kojoj se na Australijan openu našao Novak Đoković i ocenio da širom sveta postoji mnogo neprijatelja Srbije i srpskog naroda.

- U regionu ima mnogo onih koji žele loše našem narodu tako što će nešto ružno reći za onoga koji je najbolji, koji je planetarno najznačajniji Srbin. Vidimo da su te akcije protiv srpskog naroda mnogobrojne. To što je urađeno protiv Novaka je neviđeni skandal. Ali, on je pokazao upornost da istraje, i pokazao je svim ljudim u Australiji i svetu koliko mi možemo da budemo hrabar i izdržljiv narod - navodi Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ocneio da mu je izuzetno žao što se svetski reket broj jedan susreo sa ovakvim tretmanom.

Aleksandar Raković, istoričar, rekao je za Pink rekao je da je očekivao drugačiju odluku Australije nakon odluke suda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam očekivao da će biti takav rasplet, ali očigledno da taj austrlaijski politički impuls koji je nemilosrdan ide ka tome da moguće deportuje Đokovića iz Australije. To se verovatno ne bi desilo nekom drugom - navodi on.

Dragoljub Kojčić, politički filozof, rekao je za Pink da je Novak Đoković izložen progonu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sport je prva utakmica u onome što se zove sukob civilizacija. Samo se setite sankcija olimpijade u Pekingu. Ovo što se dešava Đokovići na svetog Vasilija nije ništa slučajno, jer on predstavlja sve one plemenite karakteristike srpskog naroda - ukazao je Kojčić.