AKTUELNO

Manifestacija „Litija i plivanje za Časni krst Grocka 2022“ biće održana na Bogojavljenje, u sredu 19. januara, na Dunavskom keju u Grockoj.

U crkvi Svete Trojice služba će početi od 8 časova, nakon čega će Bogojavljenska litija krenuti iz porte crkve Svete Trojice Gročanskom čaršijom ka obali Dunava u 11 i 30 časova. Litiju će predvoditi sveštenstvo Crkve, rukovodstvo Gradske opštine Grocka, kao i konjički klub Urban Kauboj.

Od 12 časova na Dunavskom keju započeće svečani program za plivače, gde će se građanima obratiti predsednik GO Grocka, Dragan Pantelić.

U okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće dečiji hor Hrama Svete Trojice „Deca Neba“, hor Osnovne muzičke škole „Nevena Popović Barili“ sa dirigentom Bojanom Đukić kao i Aleksandra Dabić.

Sveštenstvo Hrama Svete Trojice će zatim održati molitvu za plivače nakon čega će započeti i samo nadmetanje za Časni krst.

Učesnik koji bude prvi doplivao do Časnog krsta biće darivan zlatnim krstom od 3,3 grama, koji tradicionalno daruju gročanske zlatare „Mijić“ i „Koak“.

Autor:

#Bogojavljenje

#Grocka

#krst

#plivanje