AKTUELNO

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla je večeras u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink da ostaje pri stavu da je korona veštački virus, ali je dobro da slabi, tako da možemo očekivati da najkasnije za godinu dana ona postane infekcija u ravni onoga što je grip danas.

- Da li će se pandemija završiti na proleće ne bih davala prognoze, ali već naredne godine očekujem da ona postane infekcija kakva je danas grip. Ono što znam jeste da smo mi o koroni učili zajedno sa našim pacijentima, a smatram da nije dobra preporuka SZO da se ne rade obdukcije. Čitava savremena medicina na obukcijama počiva. 

Foto: TV Pink Printscreen

Danica Grujičić je rekla da je sigurna da je korona veštački stvorena.

Ima 48 mutacija ovog virusa, ali virus koji se isto ponaša na +50 i -50 stepeni nije prirodan, tog sam mišljenja. Ono što ipak preporučujem ljudima jeste da se vakcinišu, jer koliko čujem od kolega na respiratorima je od 85-95 odsto nevakcinisanih. Ono što je dokazano takođe da je najteže podnose i da je najčešće umrlih koji su imali pridružene bolesti, najčešće leukemiju i druge onkološke bolesti, bubrežnu insuficijenciju - rekla je ona.