AKTUELNO

Za prelazak granice se čeka i do 10 sati.

Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet pa čak do 10 sati.

Devojka iz Ukrajine koja je sa mladićem krenula ka Italiji iz Beograda kaže da čekaju pet sati u koloni, da nemaju informacija zašto je ogromna gužva i da su već potrošili vodu i hranu koju su poneli.

Bolje pripremljen od nje je Batočinac koji se sa porodicom uputio na letovanje u Hrvatsku i koji čeka sedam sati u redu na prelazu.

On je od jutros od šest sati u koloni, a poneli su više hrane i vode jer su se informisali o stanju na graničnim prelazima.

Foto: Tanjug

Dodaje, međutim, da je očekivao da će sve ići nešto brže. Turčin, koji se sa suprugom i decom vraća u Nemačku sa odmora, bio je najviše "nervozan", jer tvrdi da se već 10 sati nalazi u koloni, a stigao je na pola kilometra od graničnog prelaza.

IZDATO VAŽNO UPOZORENJE: Olujno nevreme stiže u SRBIJU,ovi delovi zemlje su na UDARU

I on kaže da nema informacija zbog čega se toliko čeka, ali isto tako i da su ostali bez vode i hrane.

Prisutna je i prilična nervoza, koja se vidi po gestikulaciji putnika, po izjavama, ali takođe po "ležanju na sirene" gde prednjače kamiondžije sa vazdušnim sirenama.

Foto: Tanjug

Ono što se takođe može primetiti je puno odbačenog đubreta, kesa, flaša, plastike, limenki, ostataka hrane....

Inače kolona se "polako kreće", a na "ničijoj zemlji" između Srbije i Hrvatske je veliki broj vozila svih vrsta koji čekaju da uđu u Hrvatsku.

#Granica

#Gužve

'