AKTUELNO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da će gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biti završena do 21. novembra.

Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most. Kako kaže potrebno je u narednim danima obezbediti obustavu plovidbe na Dunavu na tri dana, kada je odgovarajući vodostaj, kako bi mogao da se navuče i poslednji luk na tom mostu.

Ona je rekla da je sve bilo pripremljeno za taj deo radova, ali da je porastao vodostaj, što je onemogućilo izvođača da to uradi.

Foto: Beta

-Cilj je da početkom novembra odnosno do 21. novembra bude završen Zzeželjev most. Idemo onom dinamikom koja je planirana -  rekla je ministarka. EU je uložila 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra.

Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta. Glavni izvođač radova je španski Azvi. Drumsko-železnički Žeželjev most se nalazi na Koridoru 10. Stari most je srušen u NATO bombardovanja 1999. godine.

Foto: Tanjug

Odgovrajući na pitanje novinara zašto se parcijalno otvaraju deonice velikih projekata, Mihajlović je rekla da se otvara ono što se završi i da država kad ima novac i gotov projekat za neku deonicu raspisuje javni poziv i završava ono što je u tom trenutku moguće i da ne vidi nijedan razlog da se to ne pokaže građanima.

#Novi Sad

#Rekonstrukcija

#most

'