AKTUELNO

On je istakao da je zadovoljan uslovima u kojima funkcionišu, te da se rad može i mora još unaprediti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas u Subotici ustanove socijalne zaštite - Dom "Kolevka" za decu ometenu u razvoju i Gerontološki centar i upoznao se sa uslovima u kojima oni funkcionišu.

- Što se tiče objekta za decu sa smetnjama u razvoju on je završen 90 odsto. Dogovorili smo se da napravimo novi projekat koji će da zaokruži tu celinu i da u ostatak Doma stavi u potpunu funkciju - naveo je Đorđević.

On je naveo da želi da sva deca i zaposleni u Domu imaju komfornost u svakom mogućem smislu.

Pročitajte još: VULIN: Vojska garantuje mir, stabilnost i bezbednost našim građanima i čitavom regionu!

- Videli ste da postoje dobri uslovi što se tiče dece migranata koja su zatečena ovde. Oni svakako imaju prostora da budu tamo dok se njihov status ne reši i dok centar za socijalni rad ne vidi šta sa tom decom salje da se radi i na koji način će država da ih zbrine - napomenuo je ministar.

Nakon ove posete, Đorđević je obišao Gerontološki centar u Subotici.

Prema njegovim rečima, uslovi u tom Centru su odličini, ali postoje i neki problemi, kao i želje zaposlenih na koji način da unaprede svoj rad.

- Ova vlada i ovo ministarstvo će svakako da ih podrži u tome. Mi smo kao vlada spremni da podržimo sve ljude koji žele da uspeju. Ova dva direktora to žele i mi ćemo detaljno da razmotrimo kako da im pomognemo - naveo je Đorđević.

#Subotica

#Zoran Đorđević

'