AKTUELNO

Konferencija za medije povodom predstojećeg 43. Međunarodnog sajma turizma, od 24. do 27. marta, održana je danas na Beogradskom sajmu. Tom prilikom najavljeni su i 12. Međunarodni sajm vina ,,Beowine“ (25. i 26. mart), kao i Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA (24–27. mart), koji se održavaju u okviru Sajma turizma.

Prema rečima čelnika Beogradskog sajma, koji ove godine obeležava 85 godina postojanja, Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, koja već više od četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog poslovanja, promovišući aktuelna dešavanja u turističkoj privredi i delatnostima, dok su Sajam vina i Sajam hotelsko- ugostiteljske opreme dve manifestacije koje svake godine rastu i unapređuju se, kako po obimu, tako i po broju učesnika i posetilaca.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je cilj da se AP Vojvodina na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavi onakva kakva jeste, kao najrazvijenija regija Republike Srbije, koja prednjači u privrednom razvoju, ali i po broju noćenja i ljudi koji je posećuju i vraćaju joj se.

On je podsetio na to da je upravo takva Vojvodina predstavljena i na Ekspo izložbi u Dubaiju.

Resorni sekretar je zahvalio timu Beogradskog sajma, koji je Sekretarijatu za privredu i turizam obezbedio izuzetan prostor u kom će, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Garancijskim fondom, predstaviti bogat sadržaj.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

„Posebno bih istakao da će po prvi put na jednom mestu biti predstavljen verski turizam kao nov turistički proizvod. Posetiocima će biti prezentovani verski objekti Srpske pravoslavne crkve u Sremskim Karlovcima i na Fruškoj gori, ali i objekti drugih religija na teritoriji AP Vojvodine“, kazao je Ivanišević.

On je naglasio da će biti predstavljena i manifestacija „Tour de Fruška“, koja će biti održana u maju, a čiji je cilj promocija aktivnog odmora na Fruškoj gori, i koja je namenjena svim ljubiteljima biciklizma, rekreacije i boravka u prirodi.

Resorni sekretar je još dodao da će ne štandu Sekretarijata, na osnovu sporazuma koji je Pokrajinska vlada potpisala sa Angolom, biti predstavljeni i turistički potencijali te zemlje.

Ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu nosi simboličan naziv „Između planina i mora“, budući da je predviđena velika, sveobuhvatna prezentacija svih područja naše zemlje u kojima je turizam zastupljen i za koja postoji veliko interesovanje domaćih i stranih posetilaca.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u okviru svojih paviljona u halama 1 i 4 predstavlja turističke atrakcije Vojvodine, a biće upriličeni i brojni B2B susreti predstavnika turističke privrede na kojima će učestvovati i turistički poslenici iz Pokrajine.

Na Sajmu vina Sekretarijat ima najveći izložbeni prostor gde se prezentuju gotovo sve vinarije sa teritorije Vojvodine.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su i pomoćnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Grada Beograda Miodrag Popović.

Međunarodni sajam turizma biće svečano otvoren u sredu, 23. marta, u 16 časova.

#dr Nenad Ivanišević