AKTUELNO

Evo kakvo nas vreme očekuje danas.

Po kotlinama južne i zapadne Srbije sutra jutro maglovito, a tokom dana u većem delu pretežno sunčano i toplo.

U Timočkoj Krajini oblačno i hladnije. Vetar slab i umeren u kosavškom području jak, južni i jugoistočni na jugu Banata sa udarima olujne jačine.Jutarnja temperatura od tri do 10, na istoku i po kotlinama slab mraz od minus dva do nula, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, u Timočkoj Krajini od osam do 10 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

U Beogradu danas sunčano, toplo i vetrovito sa umerenim, povremeno jakim južnim i jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 18 stepeni.

Foto: RHMZ

Tokom naredne sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo. U ponedeljak temperatura znatno viša, u ostalim danima malo iznad ili oko prosečnih vrednosti.

Do četvrtka u košavskom području vetrovito uz jak, a na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni vetar a u Timočkoj Krajini oblačno i hladno.

Biometeorološka prognoza

Kod osoba sa srčanim oboljenjima i osetljivim nervnim sistemom očekivane biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu izraženijih tegoba tokom dana. Od meteoropatskih reakcija su moguće nervoza, glavobolja i nesanica. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

N. Petričević

#Dan

#Prognoza

#Vreme

'