AKTUELNO

Vest da se princ Petar Karađorđević odrekao krune u korist svog mlađeg brata Filipa Karađorđevića otvorila je pandorinu kutiju srpske kraljevske porodice.

Vesna Da Vinča  vlasnica agencija "Miss Yu" kaže da su postojale tri abdikacije, a prva je bila u 19. veku, kada je sin od Karađorđa napustio titulu vladara.

- On je prepustio presto Obrenovićima. Drugi čin abdikacije bio je 1909. godine kada je Đorđe, brat od Aleksandra ujedinit4elja abdicirao, kao što je uradio i Petar Karađorđević - priča Da Vinča, i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- I na kraju, početak Prvog svetskog rata imamo još jednu. Dakle, sve abdikacije su se desile u Srbiji, za razliku od ove. Imamo i situaciju da se u 21. veku rodio mali kraljević. Oni žive kod Kalenić pijace, i zarađuju za sebe - dodaje Da Vinča.

Da Vinča je dodala da su karađorđevići jedina nacionalno utemeljena dinastija, dok su ostale "uvezene".

Novinar Marko Lopušina, pisac i novinar kaže da je priča da je Katarina Karađorđević zla maćeha, medijska laž.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tada su kraljevići imali 3, ili 4 godine, kada je ona došla kod njih i venčala se sa Aleksandrom - naveo je Lopušina.

Kako kaže, prestolonaslednik je proforme kralj.

- Princeza je pre braka bila uspešna i bogata žena, oni su finansirali kompleks Dvora na dedinju, gore niko nije živeo. Oni su uložili lični kapital, i onda su oni tražili državljanstvo - rekao je Lopušina.

Miloš Dimitrijević, profesor hermetičke astrologije ističe da nije poenta samo u dešavanju abdikacije, već je problem u onome što sledi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kralj Aleksandar Karađorđević je svoju decu dobio sa princezom, a takođe, njegov sin da bi bio prestolonaslednik mora biti kraljevske krvi. Ukoliko Srbija zaželi da vrati monarhiju, morate imati prestolonaslednika koji je "plave krvi".

Autor: