AKTUELNO

Jutarnja temperatura od 0 do 11, najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

Ujutro će, po kotlinama zapadne i južne Srbije biti kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplo.  Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 0 do 11, najviša dnevna od 12 do 18 stepeni. Samo će u Timočkoj Krajini će biti oblačno, povremeno sa sipećom kišom (rosuljom) i hladno, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 9 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 9, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Foto: Printscreen

Prema prognozi za narednih sedam dana, do subote će biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblačno i hladno, povremeno sa sipećom kišom (rosuljom). Do četvrtka u košavskom podrucju vetrovito, duvace umeren i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni, jugoistočni vetar.

U subotu posle podne naoblačenje, mestimično sa slabom kišom i to prvo na zapadu i jugozapadu Srbije. Zatim umereno do potpuno oblacno, u nedelju ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom, a u ponedeljak se kiša očekuje mestimično u centralnim i južnim predelima. Temperatura će biti u postepenom padu.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza - Zadržava se stabilno vreme, ali se hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama savetuje da tokom dana smanje uobičajene aktivnosti zbog očekivanih vremenskih uslova. Od meteoropatskih reakcija u košavskom području najizraženiji će biti razdražljivost, glavobolja i reumatski bolovi.

Č.N.

#Prognoza

#Vreme

'