AKTUELNO

Jutarnja temperatura biće od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 18 na severu do 24 stepena na jugoistoku.

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, u većini mesta bez padavina, posle podne na zapadu i jugozapadu, uveče i u centralnim i južnim krajevima ponegde s kišom, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, uz slab vetar i temperaturu u granicama proseka za ovo doba godine. Jutarnja temperatura biće oko 12, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će do petka biti pretežno oblačno s temperaturom oko ili malo ispod proseka za kraj septembra.

Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura biće od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 18 na severu do 24 stepena na jugoistoku.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno, uz slab vetar i temperaturu u granicama proseka za ovo doba godine. Jutarnja temperatura biće oko 12, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U ponedeljak pre podne suvo, sredinom dana na jugozapadu i zapadu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima mestimično s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom.

Foto: RHMZ

Do petka u većini mesta bez padavina, samo ponegde, uglavnom na zapadu i jugu sa kišom, a od petka uglavnom sunčano.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Kod osetljivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja, glavobolje i bolova u kostima i zglobovima.

#Prognoza

#Vreme

'