AKTUELNO

Preduzeće "Zelenilo Beograd" pokazuje kako se grad promenio na bolje u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio da će, uz uređenje Ušća i obnove Puonirskog, za nekoliko dana početi i rekonstrukcija Zemunskog parka.

"Ovo preduzeće je 2013. godine, uzimalo kratkoročne pozajmice da bi isplatilo plate, pozajmice od oko 82 miliona dinara, a sada je 'Zelenilo' drugačija priča koja pokazuje kako smo se svi promenili u prethodne tri godine", rekao je Mali nakon razgovora sa rukovodstvom i zaposlenima u "Gradskom zelenilu".

Precizirao je da je "Zelenilo" za tri godine uradilo 52 dečja igrališta, 22 teretane na otvorenom, 20 urbanih džepova, 19 sportskih terena i četiri zone za kućnme ljubimce.

Kako je istakao, to preduzeće sada radi najveći projekat od svog osnivanja - uređenje parka Ušće, u koje je investirano mnogo novca i koji će biti završen u sledeće dve ili tri godine.

Pojačan saobraćaj na putevima i prilazima gradovima

Takođe, u toku je obnova Pionirskog parka u centru grada, a za nekoliko dana počeće rekonstrukcija Zemunskog parka.

"Zelenilo nikad nije više radilo i ja sam ponosan na sve ove ljude koji imaju zlatne ruke. Svaka klupa koju naprave, klackalica, stubić, zasađen cvet, delo je ruku ljudi koji rade u 'Zelenlilu'", istakao je gradonačelnik.

Podsetivši da zaposlene čeka pregovaranje o posebnom kolektivnom ugovoru, Mali je rekao da očekuje da se napravi dobar dogovor kao i pre tri godine.

"Zelenilo' je danas, sa 384 miliona dinara koje je investiralo u novu opremu i vozila, preduzeće koje pokazuje kako se grad promenio, kako smo se svi promenili i sa puno optimizma gledamo u budućnost, u nove parkove, teretane, igrališta, u nove ideje koje će ulepšati Beograd", zaključio je Mali.

#Beograd

#Siniša Mali

'