AKTUELNO

Sezona godišnjih odmora je u toku pa je ogroman broj naših građana pohrlio na omiljene turističke destinacije pa između ostalog i na primorje zavisi ko šta više preferira.

Baš se tokom vrelih letnjih dana i vode polemike o tome gde letovati, da li je more najsrećnija opcija ili pak to planina ili selo, kao i koliko je dana idealno biti na moru.

Ovoga puta se polemika baš o tome pokrenula na društvebnoj mreži Tviter gde je jedna Beograđanka objavila tvit da je pet, šest dana na moru "puna kapa".

- Jedno krajnje nepopularno mišljenje: pet, šest dana na moru puna kapa - napisala je autorka u tvitu.

Foto: Pink.rs/P. Jeremić

Njeni pratioci i korisnici ove mreže su ispod tvita napisali dosta komentara i većina njih je bila protiv toga da je pet, šest dana na moru dovoljno za odmor.

- Ja bio 20 dana i malo mi, sad želim nazad. Ne mogu ja ovu pećnicu u Srbiji - stoji u prvom komentaru:

Foto: Twitter.com/Privatna arhiva

- Pet, šest dana na moru mesečno puna kapa - dodaje se u drugom:

- Očigledno nikada nisi bila 30 dana na moru. Tek posle dve nedelje se raskraviš - napisala je jedna korisnica, a druga se nadovezala:

- Za pet, šest neću ni da krećem.

Ipak, neki su bili saglasni sa autorkom.

- Tri puta godišnje po pet, šest dana puna kapa. Danas nam je šesti dan i mogao bih nazad bez problema - napisao je jedan korisnik:

- Pa to, ja volim da cepkam na više malih odmora. I meni danas šesti dan i krećem nazad - dodao je drugi.

Foto: Pink.rs/P. Jeremić

Takođe, neki smatraju da se za pet dana ne možeš ni opustiti na moru.

- Ne možeš da se opustiš za pet, šest dana da uđeš u morski ritam. Da kažeš danas radim druge stvari - navodi se u jednom od komentara dok u drugom stoji:

- Bolje pet puta po tri dana nego jednom 15. Već oko osmog, devetog dana krenu opasno živci da me hvataju i ide mi se kući.

- Malo more, malo planina, sve zajedno 15 dana i super.

Foto: Twitter.com/Privatna arhiva

- Jednom bio i baš se nisam odmorio za razliku od standardnih 10 dana. Govorim o utisku posle mora. Ali ako biraš između nula i šest onda šest kao kuća.