AKTUELNO

Deonica obilaznice oko Zrenjanina danas je puštena u saobraćaj, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je plan da na proleće počnu radovi i na petom sektoru obilaznice čija je dužina nešto kraća od četiri kilometra.

Momirović je dodao da je cilj da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

"Očekujem da će se izgradnjom obilaznice oko Zrenjanina i uz planirani auto-put duplirati ekonomija u ovom gradu, koja bi time postala motor razvoja naše zemlje, i mi se nećemo zaustaviti dok to i ne uradimo", rekao je Momirović.

Foto: Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu

Ukupna dužina obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 kilometara i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva.

Polse puštanja u saobraćaj deonice obilaznice, Momirović je prisustvovao radnom sastanku sa predstavnicima grada Zrenjanina, a glavne teme su bile nastavak poslednje faze izgradnje obilaznice, kao i početak gradnje auto-puta.

#Obilaznica

#Tomislav Momirović

#Zrenjanin