AKTUELNO

"Mizoginija je problem u svakom društvu, a kod nas ponajviše."

Najviše se voli muško dete i muško unuče. Laže ko kaže drugačije. Ako je još "prvo pa muško" u većini slučaja će biti "zlato mamino" ili pak "zlato babino".

Neće majke i bake to nikad priznati, naravno da svu decu, odnosno unuke, vole podjednako, ali uvek su ona muška malo jednakija. To potvrđuje i sledeći primer.

- Kaže žena u dve nedelje imala dva krštenja. Krstio se unuk od ćerke i unuk od sina. Unuku od ćerke je poklonila 100 evra, a unuku od sina 300 evra. Na pitanje zašto je jednom detetu dala više kaže: "Pa to mi je unuk od sina". Srbija, leta Gospodnjeg, 2022 - glasio je jedan tvit.

Objava je izazvala burne reakcije. Mada, kako i ne bi, kada su mnoga deca odrastala osećajući nepravdu zbog svojevrsne diskriminacije između tih muških "prvorođenih" i ženskih "podređenih".

- Da sam joj ćerka to bi ujedno bio i poslednji put da nas je videla - napisala je jedna korisnica.

- I ćerku je verovatno vaspitala od malih nogu da je manje vredna jer je žena - nadovezala se druga korisnica.

- Mizoginija je problem u svakom društvu, a kod nas ponajviše. Ova priča nije izuzetak od pravila već skoro pa pravilo - napisala je jedna korisnica.

Onda je usledio primer koji pokazuje svu surovost ovog našeg kulturnog nasleđa.

- Komšija dao investitorima neku silnu zemlju. Na svakoj lokaciji dobio po nekoliko stanova i sve odmah ide na sina. Pokojnoj ćerki ni stan! Kad je preminula, sa četrdesetak godina, obećao je njenoj ćerki, svojoj unuci, da će joj dati jedan stan. Sin se pobunio. Dete nije dobilo ništa! Bukvalno ništa! I to ne krije čovek: "Nije on dužan da daje. Ima ona oca".

Komentara koji su držali stranu nepravedne bake gotovo da nije bilo. Tek neki korisnici su naveli da njena raspodela novca i ljubavi nije naša briga i da bi trebalo da gledamo svoja posla.