AKTUELNO

Na pripremama je trenutno 120 devojčica i dečaka, a njih 250 je već prošlo kroz trening-kamp u Svilajncu.

Partnerstvo između Srednje poljoprivredno-veterinarske škole iz Svilajnca i Odbojkaškog kluba “AS” iz Beograda traje već nekoliko godina na obostrano zadovoljstvo. Sportisti su pronašli idealno mesto za rad i boravak, a škola je tokom letnjeg raspusta popunila kapacitete učeničkog doma.

Foto: TV Pink Printscreen

Poljoprivredno-veterinarska škola sa pripadajućim domom učenika deset meseci godišnje bavi se svojom osnovnom delatnošću. Međutim, dva meseca tokom godine, ona postaje pravi raj za sportiste koji dolaze iz cele zemlje.

- Mi smo došli na tu ideju jer imamo idealne uslove za smeštaj sportista, budući da možemo da ponudimo kvalitet, kako u smeštaju i hrani, tako i kada je reč o sportskim terenima. Posedujemo sportsku arenu, borilišta, sportsku halu, fiskulturnu salu i sve rekvizite koji su neophodni sportistima - rekao je direktor Poljoprivrednoveterinarske škole Dejan Milutinović.

Foto: TV Pink Printscreen

Na dva minuta lagane šetnje od škole nalaze se otvoreni tereni, sale za treninge, otvoreni bazen, trim-staza i ogromni park u dvorištu škole.

- Mi trenutno ovde uživamo oduševljeni uslovima koje nam pruža dom učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu – kaže za Pink Aleksandar Kočoski, predsednik OK “AS” iz Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

Na pripremama je trenutno 120 devojčica i dečaka, a njih 250 je već prošlo kroz trening-kamp u Svilajncu.

Prema rečima trenera OK “AS” Vladimira Miljkovića, najvažnije je da iz njihovog kluba izađu igrači koji su tehnički savršeno obučeni i koji se lako uklapaju, bilo u selekcije Reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama ili u neku superligašku ekipu.

Foto: TV Pink Printscreen

Treninzi u Svilajncu su ozbiljni, a svaki dan ispunjen je radom i zabavom. Odbojkaški kamp je i mesto na kojem se sanjaju veliki sportski snovi. Tako bi i mlada Nevena Dukić, kako kaže, volela da postane sjajna odbojkašica.

Foto: TV Pink Printscreen

- Odbojka je nešto u čemu uživam i volela bih da uspem i da se u njoj ostvarim. To su moji snovi – rekla je Nevena za kamere Televizije Pink.

Video: TV Pink Printscreen