AKTUELNO

Ponosan sam zato je 34 hiljade učenica i učenika prvog i drugog razreda u Beogradu koji su jutros u đačkim klupama dobilo besplatne udžbenike, rekao je Goran Vesić, narodni poslanik i član Predsedništva SNS.

“Na moju inicijativu već drugu godinu zaredom prvaci i drugaci imaju besplatan osnovni paket udžbenika sa radnim sveskama. Prve godine ovu pogodnost je koristilo oko 25 hiljada roditelja a ove godine svi, oko 34 hiljade. Danas se naša deca vraćaju u đačke klupe. Svaka učenica i učenik prvog i drugog razreda dobili su osnovni paket udžbenika koji čine srpski jezik, matematika, svet oko nas, izabrani strani jezik i radne sveske za udžbenike”, rekao je Vesić.

On je istakao da su besplatni udžbenici za prvake i drugake kao i besplatni tableti sa digitalnim udžbenicima i besplatnim internetom bile njegove ideje i da je zahvalan Fondaciji za mlade talente grada Beograda koja ih je sprovela.

Vesić je istakao da danas nema srećnijeg čoveka od njega pošto smo “kupovinom udžbenika pomogli svakom roditelju prvaka i drugaka sa oko 6 hiljada dinara po detetu koliko prosečno košta komplet udžbenika”.

Autor: