AKTUELNO

Maša je rođena 16.09.2008. godine u Beogradu. Živela je uobičajenim životom, išla u školu, bila odličan đak. Pored toga bavila se glumom i džez baletom. Učestvovala je na brojnim takmičenjima kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Osvojila je nekoliko medalja.

Sve do 2018. godine kada je nakon treninga osetila bol u predelu bubrega. Odmah je odvedena na pregled, nakon čega je vraćena kući. Bolovi su dan kasnije postali intenzivniji, te je hospitalizovana kako bi bile urađene detaljne analize.

Na žalost, dijagnostikovan je težak tumor bubrega sa metastazama na krvnim sudovima i plućnom krilu, a zatim je usledila operacija i počela je velika borba ove devojčice.

Nakon završetka lečenja išla je na redovne kontrole ali posle dve godine bolest se vratila. Počela je sa novom hemioterapijom ali na žalost nije dovoljno dobro reagovala i nije dobila uslov za novu operaciju. Prema preporuci lekara iz inostranstva, Maša je dobila novi protokol lečenja koji nije moguć u Srbiji.

Na žalost, u aprilu 2022. godine i pored terapija koje je primala nakon završetka lečenja Maši se vratila bolest na plućnom krilu.

Mašu čeka nova operacija ,otstranjenje dela plućnog krila. Uzorak se zatim šalje na genetsko molekularno ispitivanje nakon čega će krenuti sa ciljanim target i radio terapijama i primanjem vakcine koja bi zaustavila kancerogene ćelije.

U borbi koja ne bi trebala da očekuje nijedno dete, Maši i njenim roditeljima je neophodna pomoć kako bi nastavila lečenje u inostranstvu.

Sredstva su potrebna za operaciju, lekove, suplemente, transplantaciju koštane srži, terapije, genetska ispitivanja,rehabilitaciju, kontrolne preglede, putne troškove i smeštaj.

Za Mašinu budućnost! Budimo humani!

Pomozimo Maši!

Za više informacija, pogledajte OVDE!

Autor: