AKTUELNO

Načelnica Odeljenja za proveru i vođenja vrednosti nepokretnosti Ivana Štrbac rekla je za Pink da je tržište nepokretnosti vredelo 3,6 milijardi evra, a da je od toga, 1,9 milijardi evra uloženo u nepokretnosti u Beogradu.

Kako kaže, pored toga što je porasla količina novca na tržištu, porastao je i nivo potražnje, za 4 odsto.

- Najviše se kupuje na Novom Beogradu i na Savskom vencu. Novi Beograd je jedno vreme bio na tražnji, pa je došlo do stagnacije. Svesni smo koliko je kompleksa izgrađeno, i zato je ponovo velika potražnja - rekla ke Štrbac.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o najskupljim nepokretnostima, Savski venac prednjači, sa najskupljim kvadratom od 9.500 evra, u Beogradu na vodi. Suma, najveća izdvojena za stan je milion i po evra, rekla je Štrbac, dodajući da je u pitanju stan od 350 kvadrata.

- Kada je reč o kućama, za najskuplju kuću, izdvojeno je 2,9 miliona evra. Najskuplji kvadrat u staroj gradnji je prodat za 4.900 evra po kvadratu.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o vikendicama, Štrbac kaže da u prvoj polovini godine, imamo nešto manju potražnju, u odnosu na prvih šest meseci prošle godine. Kako kaže, korona je 2020. promenila način razmišljanja, pa je shodno tome, skočila i potražnja nekretnina.

Autor: