AKTUELNO

Sredstva u vrednosti od 400 hiljada evra za lečenje Kragujevčanke Ane Miletić koja boluje od tumora na mozgu skupljena su u rekordnom roku od dva meseca.

Međutim, Ani još uvek nije odobrena viza za putovanje u Japan, gde je dostupna jedina terapija koja joj može pomoći. Zbog čega Ana još uvek nije dobila vizu, a o tome je za Kurir govorio Anin brat Đorđe.

- Pre mesec i po dana dobili smo pismo profesora Tanake da je moja sestra Ana Miletić idealan kandidat za terapiju. Skupili smo novac uz pomoć čitave Srbije i dijaspore, ali još nismo otišli jer se bolnica u Japanu nije saglasila da Ana bude njihov pacijent. Naša ambasada u Tokiju učinila je nadljudske napore, da bi tek posle mesec i po dana dobila potvrdu da će imati sastanak s predstavnicima bolnice - priča Anin brat Đorđe.

Ana boluje od najzloćudnijeg tumora, pa se postavlja pitanje može li se lečiti u Srbiji ako ne dobije vizu za Japan.

- Ana je prošle sedmice završila sa zračnom i hemioterapijom u UKC Kragujevac i time su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene. U Japanu je 92 odsto pacijenata pod tom terapijom i dalje živo. Apelujem na Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Selakovića da se svojim autoritetom založe i pozovu premijera Japana, pa da jednim pozivom promene stav bolnice. Nama izmiče vreme i ne bih da se ponovi priča s mladim Lukom Kurjačkim, koji je decembra prošle godine čekao vizu, ali je nije dočekao - apeluje Đorđe.

Ana iščekuje ishod razgovora naših diplomata u Japanu s predstavnicima bolnice jer joj od toga zavisi život.