AKTUELNO

Prema vremenskoj prognozi za sredu, minimalna temperatura u Srbiji biće 3°C, dok će maksimalna biti 18°C.

U Srbiji u sredu hladno za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima koji se premeštaju od severa ka jugu Srbije. Suvo može biti samo na krajnjem jugu Srbije i u Timočkoj krajini. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 10°C, a maksimalna od 13°C u Valjevu do 18°C u Negotinu. Uveče kiša prestaje u svim krajevima. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U Beogradu u sredu hladno uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 14°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 11°C. U Nišu u sredu hladno uz promenljivu oblačnost sa mogućom kratkotrajnom kišom popodne. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 16°C. Uveče suvo. U Užičkom regionu u sredu hladno za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 5°C do 7°C, a maksimalna od 14°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari hladno i povremena kiša uz temperaturu do 9°C na 1000 mnv.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Vojvodini u sredu hladno za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 9°C do 12°C. U Novom Sadu u sredu hladno uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 11°C. U Subotici u sredu hladno uz promenljivu oblačnost sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 16°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 10°C.

Vreme narednih dana

U četvrtak sunčani intervali uz razvoj oblaka tokom dana. Popodne i uveče je moguća kratkotrajna kiša, najpre na severu Srbije. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 9°C, a maksimalna od 15°C do 20°C. Uveče ponegde kratkotrajna kiša u severnim predelima. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C. U petak i dalje hladnije od proseka za septembar i promenljivo oblačno vreme sa pojavom kratkotrajne kiše u centralnim i južim predelima, a na severu postepeno razvedravanje. U subotu i nedelju sunčano uz vrlo hladna jutra, ali i toplije tokom dana, u subotu oko 20°C, a u nedelju ponegde do 25°C. Početkom iduće sedmice toplo.