AKTUELNO

Beograd, 21. septembar 2022. godine – U okviru četvrtog po redu Good Food Good & Wine Festivala, privredno–turističke manifestacije koja će u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi okupiti više od stotinu privrednih subjekata, proizvođača tradicionalne hrane i vina i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, danas je održan veličanstveni Karneval ,,Srbija”. Povorka, koju su činili predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prodefilovala je centrom Beograda, od Palate ,,Albanija“ do Kalemegdana.

Cilj Karnevala ,,Srbija” je promocija naše zemlje u svim raskošim potencijalima: najboljoj hrani i vinima, bogatoj kulturi, divnim ljudima i turizmu. Veliki broj kulturno-umetničkih i pevačkih društava, orkestara, trubača,zabavljača, animatora činio je povorku najprometnijom prestoničkom pešakom ulicom. Učesnici su se zaustavili na nekoliko lokacija duž trase kako bi izveli kulturno-umetnički program i pozvali građane na centralni događaj – četvrti po redu Good Food & Wine Festival, sajam tradicionalne hrane i vina u subotu, 24. septembra, na Sava Promenadi.

Program Good Food & Wine festivala - subota, 24. septembar, Sava Promenada:

14.00 - 23.00 - Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih proizvođača iz regiona, uz degustacije, radionice i predavanja na temu hrane i pića

14.00 - 22.00 - Izložba hleba „Hleb naš nasušni“ na Sajmu

15.00 - Svečano otvaranje za medije, dodela Good Food & Wine plaketa

18.00 - 19.00 - Nagradna tombola za posetioce Sajma 19 - 24. septembar 2022

19.00 - 23.00 - Kulturno-umetnički program (tamburaši, pevači, folklorni ansambli)

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je nosilac prestižnog istoimenog priznanja kao jedna od najboljih manifestacija u 2021, koju je podržao Grad Beograd.

Na Karnevalu „Srbija“ nastupili su: horska grupa ,,Ogrlica od bisera“, Beograd, KUD ,,Kolan“, Beograd, izvorna grupa ,,Kordun“ u okviru KUD ,,Soko“, Inđija, KUD ,,Vojvoda Janko Katić 1896“, Mladenovac, zdravičar Dragiša Simić, Mionica.