AKTUELNO

Spremite se za gastro putovanje Zemunskim kejom jer uskoro počinje Street Food Festival by Birra Moretti!

Od 22. do 25. septembra na jednoj od najlepših lokacija – Zemunskom keju (kod Venecije), održaće se dugoočekivani Street Food Festival koji će po prvi put na novoj lokaciji predstaviti poznate gradske gastro brendove.

Zemunski kej će tokom četiri festivalska dana postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti odabrani predstavnici beogradske craft food scene. Na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj hrani, dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav koji upravo na festivalskom delu Zemunskog keja pruža jedinstven pogled na grad.

Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, meksičkim takosima, specijalitetima kubanske I japanske kuhinje, prave napolitanske pizze, domaćim knedlama, italijanskim home made pastama i još mnogo toga. U okviru Street Food Festivala održaće se i specijalno izdanje posvećeno italijanskoj kuhinji pa će tako posetioci pored sjajne pizze i paste moći da uživaju i u specifičnom caprese burgeru, italijanskim poslalsticama kao što su kanoli, tiramisu i calzone dolce ali i u tradicionalnoj italijanskoj kafi.

Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, Zemunski kej će biti pretvoren u idealnu lokaciju za uživanje u savršenom spoju hrane i muzike ali i u svemu što pruža opuštajuči pogled na reku. 

Street Food Festival by Birra Moretti je poznat i po kampanjama za zaštitu životne sredine i jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno umanji upotrebu plastične ambalaže na festivalima. Zato će se na Street Food Festivalu i ovaj put, uz pomoć kompanije Ball Packaging Europe, koristiti samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove inicijative jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. septembra, posetioce čeka posebno iznenađenje jer u goste stiže Rock radio! Čuvari klalitetnog zvuka za posetioce Burgeraja puštaće najbolju rock muziku od 17 do 19 h i pokazaće zašto su u samom vrhu najpopularnijih beogradskih frekvencija.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 14 do 23 h. Čekamo vas na Zemunskom keju (kod Venecije).

https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

https://m.facebook.com/streetfoodfestivalbg/

#Festival

#Hrana

#STREET FOOD FESTIVAL ZEMUN

#Zemun