AKTUELNO

Marka Rankovića je korona, kao i mnoge druge, vratila na selo, pa je tokom perioda epidemije, otišao u selo Gornja Trešnjica, gde se bavi izdavanjem smeštaja.

Foto: RINA

Marko Ranković koji je rođen u Beogradu, odlučio je da ostavi gradski život i nikada se više ne vrati. On se bez kajanja vratio na svoju dedovinu, u selo Gornja Trešnjica nadomak Ljubovije. Netaknuta priroda, mir, život bez žurbe i stresa samo su neki od faktora koji su uticali da se nikad ne pokaje zbog svoje odluke.

Foto: RINA

Mnogi su poput njega, tokom teških korona godina spas takođe potražili u ruralnim područjima, pa je Marko odičio da počne da se bavi seoskom turizmom.

Foto: RINA

"Korona me je zaista vratila na selo, nisam mogao da biram parče zemlje jer sam se vratio na dedovinu, a dobio sam parče raja. Podigao sam vajate i trenutno raspolažem smeštajem za 12 osoba, ali su potrebe mnogo veće. Bilo je gostiju iz svih krajeva Srbije i bez obzira što sam tek početnik u seoskom turizmu, olako nas pronalaze, na samoj smo obali Drine", kaže za RINU Marko.

Foto: RINA

Kanjon reke Trešnjice, specijalni rezervat prirode i stanište beloglavih supova, Tornička Bobija i lepote reke Drine čine opštinu Ljubovija sve primamljivijom destinacijom za odmor, kako domaćih tako i inostranih gostiju.

Foto: RINA

"Ono što posebno raduje jeste povećanje broja registrovanih seoskih domaćinstava od strane mladih ljudi koji su spoznali ogromne potencijale seoskog turizma u našoj opštini", kaže Milisav Vićentić, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Ljubovija.

Foto: RINA