AKTUELNO

Jutjuber Bogdan Ilić postao je poznat po sajber bulingu, a to nije njegovo jedino nedelo.

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, po svemu sudeći suočiće se sa još jednom krivičnom prijavom.

Naime, nevladina organizacija Transparentnost podnela je Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zahtev da se izvrši finansijska forenzika prihoda i rashoda Ilića, kao i da se primeni Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom.

Foto: TV Pink Printscreen

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ rekao je da u okviru Viših javnih tužilaštava u Srbiji postoje posebna odeljenja za borbu protiv korupcije, koja imaju obavezu da imaju stručnjake za finansijsku forenziku koji će izvršiti jednu dublju analizu onoga što Ilić radi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nemojte misliti da se sve završava na onome da on naplaćuje novac koji ne prijavljuje. Pitanje je da li on taj novac dalje ulaže u neke nezakonite aktivnosti. Mi smo zahtevali od Tužilaštva u Novom Sadu da se to ispita - naveo je Spasić za TV Pink.

Kako dodaje, Ilić uči našu decu da budu nasilnici, da ne poštuju svoje roditelje, da ne poštuje niko nikog i da dođemo do samoubistva nekog koga on stalno proziva.

Foto: TV Pink Printscreen

Izvor prihoda Bogdanu Iliću bio je i Jutjub kanal "Baka Prase" koji je ugašen.

Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu kaže da bi takvi profili, koji promovišu svaki vid nasilja, zloupotrebu maloletnika, pa i kripto prevare, trebalo efektivno da se sankcionišu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Samim tim, deca, gledajući te kanale kopiraju to isto ponašanje upravo na svojim vršnjacima. Samim tim pozivanje nekoga na nasilje, na mržnju, to ulazi u predmet istrage - istakla je Šahrimanjan Obradović.

Jedne od žrtava Bake Praseta bile su i Anđela i Nađa Đorđević, kao i njihov otac Zoran.

Verbalno nasilje, vređanje i omalovažavanje ovih jutjuberki preraslo je i u fizičko nasilje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo dobijale razne pretnje, što preko poruka i komentara, što uživo... Mi smo se u jednom periodu plašile da izađemo napolje. Mi smo jedva čekale da se vratimo u Francusku kako bismo se sklonile od svega i odmorile od tih napada koje smo direktno uživo doživljavale. Mnogo puta nas je bio strah da idemo negde same. Strah me je bio da se vraćam sama kući, da prolazim kroz ulicu koja je mračna. Pored svih uvreda, pretnji i komentara više nisam znala šta da očekujem - rekla je Anđela za TV Pink.

Anđelin i Nađin otac, Zoran, kaže da kada je počelo to psihičko i fizičko maltretiranje, prozivanje njegove dece, 2018. godine, Bogdan Ilić je istupio prvi.

Foto: TV Pink Printscreen

Celu ispovest Anđele, Nađe i njihovog oca možete pogledati večeras od 21 sat na Televiziji Pink u okviru Dokumentarnog programa o borbi protiv internet nasilja.

#Bogdan Ilić Baka Prase

#Jutjub kanal

#anđela i nađa