AKTUELNO

Festival se održava od 9. do 15. novembra 2022. u Novom Sadu.

Japansko – srpski festival filma je događaj sa skoro decenijom iskustva kulturne razmene koji proširuje teren umetničkog dijaloga između dve zemlje, regiona ili kontinenta. Fokusirajući se pretežno na filmsku, ali i druge vizuelne umetnosti, JSFF ima tematski program koji omogućava kreatorima iz Japana, Srbije, ali u poslednje vreme i drugih zemalja i regiona, da daju svoje perspektive na zadatu temu. Festivalće se održati od 9. do 15. novembra u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”.

„Budi iskren i budi pošten“, jedan je od brendiranih identiteta JSFF-a kao retkog festivala natržištu sa nezavisnim i decentralizovanim žirijem. Eminentne ličnosti različitog profesionalnogi kulturnog porekla daće svoje ocene na ovogodišnju festivalsku temu KULTFRONTACIJA u tri programske celine: japansko-srpska, internacionalna i regionalna (Istočna Azija i Zapadni Balkan).

Foto: jsffest.com

Ovaj festival biće organizovan uz gostovanje poznatih japanskih glumaca/ica i reditelja/ki.Publiku očekuje četiri grupe aktivnosti koje su tematski podeljene: zvuk (multimedijalnaizložba), vid (filmski program), telo (performans), um (panel, radionica, masterklas). Posetioci će imati priliku da pogledaju preko 50 filmskih ostvarenja, uključujući regionalne,evropske i svetske premijere japanskih naslova.

Festival će otvoriti japanska koreografkinja Kino Mekhju koja će izvesti performans podnazivom „Prolećna kiša”.

Foto: jsffest.com

Autor: S.P.

#Japansko-Srpski Filmski Festival

#Novi Sad