AKTUELNO

Gradonačelnik Siniša Mali pozvao je Beograđane da od sutra, pa u narednih sedam dana, dođu u Muzej savremene umetnosti na Ušću i tamo vide prvu postavku posle više od 10 godina.

Mali je istakao da rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti predstavlja simbol pozitivnih promena u našem gradu.

On je precizirao da će muzej biti otvoren za besplatne posete od sutra u 10 sati, pa non-stop do narednog petka, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Građani će, takođe, kako je rekao, biti u prilici da vide i završenu prvu fazu rekonstrukcije parka Ušće koji je dosad, kao i muzej, bio zapuštena zelena površina.

- Građanima će biti na raspolaganju nove staze, osvetljenje, klupe, dečja i sportska igrališta na kojima će moći da upražnjavaju košarku, boćanje, odbojku na pesku i badminton. Očekuje se u narednim sedmicama završetak 'zelenog lavirinta' za klince, a od naredne godine nastavak rekonstrukcije, među kojima će biti i postavka panoramskog točka, kao i gondolom povezivanje tog parka sa Kalemegdanom - najavio je Mali.

On je dodao da se svi projekti finansiraju od ušteda, a ne iz kredita kako je to ranije bio slučaj. Mali je najavio i otvaranje Narodnog muzeja za sredinu naredne godine, kao i početak rekonstrukcije Trga Republike, navodi se u saopštenju.

- Grad Beograd se menja ubrzano. Danas je u Rakovici otvoren najveći ritejl park u našem gradu, a pre samo nekoliko dana i novi dom zdravlja u toj opštini, na koji su građani čekali 40 godina. Sve najavljene investicije se realizuju i to je osnovna promena između ove i prethodne gradske vlasti - ukazao je gradonačelnik.

Plan je da se urede svi zapušteni delovi grada, da se otvaraju nove fabrike poput "Meite" u Obrenovcu, istakao je Mali i najavio za nekoliko dana otvaranje nove fabrike za tekstil u Lazarevcu, koja će zaposliti 1.200 radnika, mahom žena.

Gradonačelnik je pozvao građane Beograda da, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sutra posete i aero - miting u Batajnici, s početkom u 12 sati.

#Siniša Mali

#muzej

'