AKTUELNO

U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac - saopštilo je Ministarstvo.

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila juče posle podne u Vršcu kada je Marko B. usmrtio svoju dvogodišnju ćerku, a potom se ubio, oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo.

Foto: TV Pink Printscreen, Privatna arhiva

Rezultati izvršenog nadzora pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran - saopštilo je ovo Ministarstvo.

Autor: