AKTUELNO

Nadležne ekipe su na terenu!

Usled snega koji je u ranim jutarnjim satima počeo da pada na višim predelima opštine Ivanjica, javili su se problemi sa snabdevanjem električne energije u skoro svim golijskim selima kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

Foto: Glas Zapadne Srbije

- Najveći problem je zato što Radna jedinica EPS u Ivanjici ne raspolaže neophodnim sredstvima i opremom koja su neophodna u ovakim situacijam za otklanjanje kvarova na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži. Takođe je i u deficitu vozila - kazao je Mitrović.

Prema njegovima rečima Opština Ivanjica će uputiti dopis nadležnim institucijama u Beogradu kako bi došlo do rešavanja ovog problema.

Saobraćaj je, usled snežnog pokrivača vidine oko 20 centimetara, obustavljen na putevima Ivanjica-Golijska reka i Preko brdo-Odvraćenica. Snežni nanosi uslovili su otežan saobraćaj na državnom putu Divljaka-Ivanjica-Gajićevina, kao i na potezu Buk-Slatina. Otežan je saobraćaj na kružnom toku Prilike-Jasenovo kao i na državnom putu Kumanica-Gleđica.

Sneg i na Kopanoniku, Zlataru, Prijepolju i Priboju

Kišu koja je tokom noći počela da pada u tri opštine Polimske doline u višim predelima tokom jutarnjih časovima zamenio je sneg. Na Zlataru ga ima oko 10 centimetara, dok u brdima iznad Priboja i Prijepolja visina belog pokrivača iznosi pet centimetara, a u Novoj Varoši zabeleo se i centar grada.

Svi putni pravcu na područiju ove opštine prohodni su, sneg nije doneo veće nevolje žiteljima.

Sneg do juče pada i na Kopaoniku, gde je do osam sati jutros, kada je bilo prvo merenje, visina snežnog pokrivača dostigla 17 centimetara. Sneg sada umereno pada i procenjuje se da će negde do 14 sati visina snega iznositi oko 20 do 25 centimatara.

Osim Kopaonika, na području Sjenice i Tutina takođe pada sneg, pa je zbog toga, kao i poledice koja se može javiti u jutarnjim i večernjim satima, na ovim putevima obavezna zimska oprema, saopštio je danas AMSS.

U saopštenju se navodi da je vožnja na putevima u Srbiji usporena zbog kiše koja i dalje pada u većini krajeva zemlje. Mogući su povremeni zastoji u saobraćaj, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja dodatnu opasnost na deonicama gde ima rupa ili drugih oštećenja jer su popunjena vodom pa se ne vide.

Na snazi crveni meteo alarm

Zbog padavina Hidrometeorološki zavod je objavio crveni meteo alarm za teritoriju zapadne Srbije, Šumadije i istočne Srbije. Narandžasti meteoalarm je na snazi u Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosmetu, dok je ostatak Srbije pod žutim meteoalarmom.

Foto: RHMZ

#Put

#Sneg

#Struja

'