AKTUELNO

Grad Beograd od 1. novembra uvodi personalizovane senior kartice na osnovu kojih će najstariji sugrađani prilikom kupovine moći da ostvare brojne popuste, a prema najavama gradonačelnika Siniše Malog, prvu benefit karticu prestonički penzioneri moći će da dobiju potpuno besplatno.

- Naši najstariji sugrađani su zadužili ovaj grad i veoma je važno da im se odužimo na adekvatan način. Oni su podneli najveći teret reformi i na ovaj način im kažemo - hvala - rekao je Mali za Novosti i dodao da će Beograd snositi sve troškove izrade i distribucije kartice.

Želja je, kaže gradonačelnik Beograda, da se najstarijim sugrađanima omogući da u svom komšiluku dobiju najbolju i najjeftiniju uslugu i pozvao je sve zainteresovane koji pružaju usluge da se jave gradu i priključe "senior klubu".

Tom karticom, penzioneri će imati mogućnost da ostvare uštede, jer će kupovina na sniženjima biti dostupna na velikom broju prodajnih mesta, dok, gradonačelnik očekuje da se mreža trgovaca kod kojih će po nižim cenama moći da se pazari uz senior karticu - tek da se širi.

- Kroz karticu će penzioneri moći da dobiju informacije o brojnim popustima koje Grad nudi ovoj starosnoj grupi sugrađana, a takođe, biće moguća i pretraga baze prodavnica na sajtu kartice za penzionere, a imaće mogućnost i da se informišu o popustima", rekao je Mali.

Dao je primer, da će najstariji sugrađani, uz specijalnu karticu, za 150 dinara dobiti trajnu članarinu u bibliotekama, kao i da će, uz popuste od 30 do 50 odsto moći da uživaju u predstavama u pozorištima.

Uz to, JKP "Pogrebne usluge" penzionerima koji poseduju senior karticu daće 15 odsto popusta na troškove pogrebne opreme, organizacije sahrane i obezbeđenja neophodne dokumenatcije, kao i na grobnice i spomenike.

Takođe, "Beo zoo vrt" daće 40 odsto popusta na redovnu cenu karte od 500 dinara, a niže cene usluga za penzionere biće i u "Zelenilu", "Veterini", "Apotekama Beograd", "Hipodromu", turističkim ponudama "Beogradske tvrđave", SRC "Tašmajdan", kao i u turističkoj agenciji "Flaj Flaj", "Tref sportu", Ambulanti "Master fizikal", "Ewe computers", Dž "Vizim" i tako dalje.

#Beograd

#Popust

#Starica

'