AKTUELNO

U crkvi Svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice, u toku je praznična liturgija povodom gradske slave Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Liturgiji prisustvuju politički predstavnici Srba: Aleksandar Spirić, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kao i predstavnici Srpske liste.

Povodom gradske slave, sinoć je u hramu održano praznično bdenje koje je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

- Povodom ovog velikog praznika svi se molimo za mir, toleranciju i opstanak, jer se nalazimo u vremenima velikih iskušenja - rekao je povodom gradske slave predsednik P rivremenog organa Aleksandar Spirić.

On je pozvao na ljubav prema veri i prema ovom gradu, ali i na jedinstvo, naglasivši da samo ujedinjeni u veri, Srbi mogu prevazići sve ono kroz šta prolaze.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju, i Privremeni organ oštine Mitrovica, pre svega uz pomoć našeg predsednika Aleksandra Vučića, nastaviće u kontinuitetu da pružaju podršku svakom pojedincu na ovom prostoru - rekao je on.

U besedi, koju je ovom prilikom održao otac Andrej, poželeo je srećan praznik svim vernicima i crkvi Božijoj, ističući radost što ovde ima dece koja se mole svetitelju koji je bio zaštitnik grada Soluna, a sada i ovog grada, a u svojoj besedi govorio je i o životu svetog Dimitrija.

Nakon završetka liturgije kroz grad će proći litija koja će ići centralnim ulicama Kosovske Mitrovice.

Autor: