AKTUELNO

Kolar kaže da su kamere zabeležile napad i da se jasno vidi dečak koji je njegovom sinu došao iza leđa.

Dejan Kolar, otac dečaka (13) iz Subotice kojem je zbog vršnjačkog nasilja u bolnici odstranjena slezina, rekao je danas za Tanjug da u dečakovom odeljenju postoji od prvog razreda problem koji je zataškavan.

- Od prvog razreda u tom odeljenju postoji problem, zataškavan je. Nije se išlo ka višim instancama, u nižim razredima ostalo je unutar razreda, a kasnije u starijim i unutar škole. Ni pedagog ni psiholog koji su upoznati sa problemom nisu ništa uradili - rekao je otac dečaka, koji se nakon što mu je posle napada uklonjena slezina nalazi na odeljenju intenzivne nege subotičke bolnice.

Kolar kaže da su kamere zabeležile napad i da se jasno vidi dečak koji je njegovom sinu došao iza leđa.

- Dečak Nenadu dolazi iza leđa, smiče mu noge i on pada na lice - rekao je otac i dodao da se na početku snimka vidi grupa dečaka, trojica ili četvorica, gde dvojica ili trojica udaraju Nenada prema leđima, a on nastavlja i ide verovatno ka učionici.

Foto: Univerzum HD Media/N. M.

Do incidenta je došlo u ponedeljak kada su trojica učenika osmog razreda subotičke Osnovne škole "Sonja Marinković" na odmoru napala vršnjaka.

Otac je najavio krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi "Sonja Marinković" zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i zahtev za ispisivanje dece iz te škole.

Kaže da je njegov sin sada dobro, da je na odeljenju intenzivne nege gde je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečiju hirurgiju.

Direktor Osnovne škole "Sonja Marinković" Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i da se on najpre nije žalio na velike bolove.

- Rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno u stabilnom stanju - naveo je direktor.

Foto: Univerzum HD Media/N. M.

Podsetimo, u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" juče se dogodilo vršnjačko nasilje kada je učenik 8. razreda napadnut s leđa. Dečak je, po rečima oca, prilikom pada zadobio povrede rebara i slezine koja mu je u Opštoj bolnici odstranjena.

Iz škole su potvrdili da postoji video zapis ovog incidenta, te da se postupa po protokolu.

Sve se odigralo u poslepodnevnim satima, tokom odmora u holu škole, a kamere su zabeležile ovaj incident zbog kog je dete nad kojim je izvršeno nasilje završilo na operacionom stolu.

Autor: