AKTUELNO

Šutira ih, čupa kosu sa glave u pramenovima, nakon čega deca imaju pečate po glavi. Vrhunac je kada je nogom udario ćerku u glavu, nokautirao je nakon čega je ona dobil potres mozga i završila u bolnici. Ovo je započela svoju tužnu priču očajna Ruskinja, majka dve devojčice koje trpe krvničko iživljavanje svog oca.

Anđela Uzelac čija su deca pretrpela nasilje u porodici rekla je u emisiji Novo jutro kod Jovane Jeremić da je sve počelo 1. januara 2021. godine.

- Večerali smo, i onda je on počeo da vređa ćerku, govorivši joj da je glupa jer ne zna da govori dobro ruski. Onda je ustao i počeo da je čupa za kosu, a zatim i da je udara pesnicom u glavu. Ja sam tada pobegla napolje i pozvala policiju - kaže Uzelac.

Ona je navela da mu je bila izrečena mera zabrane prilaska i da je on tada otišao u Rusiju. - Posle 8 meseci on nas je pozvao, i rekao da ja i moja ćerka iz prvog braka izađemo iz kuće u kojoj smo živele - priseća se Uzelac.

Kako je rekla, on je kroz dva dana došao u kuću, i rekao da ne želi više svađu.

- Mislila sam da on hiće da se promeni. Međutim, bio je miran nedelju dana, i onda je ponovo ušao u sukob sa mojom ćerkom iz prvog braka i počeo da je šutira i gurnuo je niz stepenice. Moja ćerka je tada dobila potres mozga - navodi Uzelac.

Oni su pozvali policiju i hitnu pomoć, kaže ona i dodaje da je bila sa oba deteta u Institutu za majku i dete.

Kako je rekla, on je opet dobio mesec dana pritvora, nakon čega je opert došao kući i nije pričao.

Kako je navela, bes se kod njega ubrzo javio zbog onlajn nastave koju on nije odobravao. Počupao je kablove i slušalice i da postaje nasilan.

Tada je Uzelac pozvala opet policiju, treći put, a on je dobio 10 meseci zatvora i zabranu prilaska.

Prema njenim rečima, on će uskoro izaći iz zatvora, a zbog toga deca imaju strahove. One se plaše da ih ne sačeka kod škole ili na nekom drugom mestu kako bi im naudio.

Foto: TV Pink Printscreen

Hajrija Ramadani, predsednica udruženja "HAJR" izjavila je da se žrtva plaši njegovog izlaska iz zatvora.

Ona je rekla da su deca najveće žrtve nasilja.

- Centar za socijalni rad i sudstvo ne mogu da izađu na kraj sa nasilnikom. Zato što nasilnik odlično poznaje krivični zakon, i ko šta radi on samo piše tužbe za krivična dela koja uopšte ne postoje - navodi ona.

- Centar za socijalni rad i sudstvo ne mogu da izađu na kraj sa nasilnikom. Zato što nasilnik odlično poznaje krivični zakon, i ko šta radi on samo piše tužbe za krivična dela koja uopšte ne postoje - navodi ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Simonović, major policije kaže da svako ko izvrši nasilje u porodici, ugrožavanjem spokojstva, telesnog integriteta ili duševnog stanja bilo kog člana porodice može dobiti kaznu zatvora od tri meseca do tri godine.

- Mnogo složeniji slučajevI nasilja u porodici jesu slučajevi kada se to nasilje u porodici izvrši uz pretnju vatrenim oružjem, oruđem ili bilo kojim drugim sredstvom, a posebno teži slučajevi su ako nastupe teške telesne povrede ili smrt - podseća Simonović.

#Anđela Uzelac

#Nasilje u porodici